The Chemical Brothers prvi puta u Zagrebu

U sklopu velike 'No Geography' turneje, koncerata i nastupa na najvećim svjetskim festivalima, od Meksika do Australije, preko Glastonburyja u Velikoj Britaniji do Fuji festivala u Japanu, a uoči velike završnice u O2 Areni u Londonu, The Chemical Brothers stižu u Hrvatsku, u Zagreb u kojem će nastupiti po prvi put! Svi ljubitelji elektroničke glazbe doći će na svoje 12. listopada u Dom Sportova u kojem će kraljevi electro-scene održati svoj koncert.

Više od 20 godina The Chemical Brothers iznova definiraju elektroničku glazbu, kao i doživljaj iste. Njihovi nastupi uživo evoluirali su od skromnih londonskih klubova do najvećih svjetskih pozornica, a osnovna ideja ostala je ista: njihov koncert kreira transcendentalni audio-vizualni prostor kojem se publika jednostavno prepusti i izgubi u njemu. Svi koji su bili na njihovim koncertima ponavljaju kako je to iskustvo koje se ne može opisati niti ponoviti, već se iznova mora doživjeti, stoji u najavi.

Nastupi ovog electro-dvojca nisu samo DJ setovi, već kompletan vizualno glazbeni događaj praćen spektakularnom vlastitom produkcijom, kojom stvaraju sasvim novo iskustvo i jedno od najzanimljivijih doživljaja glazbe općenito.

Grupu The Chemical Brothers osnovali su Tom Rowlands i Ed Simons, a duo iz Machestera se uz 'Prodigy' i 'Fat Boy Slim' smatraju jednim od pionira big beat žanra elektroničke glazbe. Posljednji, deveti album 'No Geography' izdan u travnju ove godine, pokupio je same hvalospjeve kritičara i publike, što znači da The Chemical Brothers stižu u Zagreb na vrhuncu svog stvaralaštva te publika može očekivati spektakl o kojem će se još dugo govoriti.

Kraljeve electro-scene nije propustio najaviti Ante Batinović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: