Zagrebački vatrogasci otvorili vrata

Gašenje vatre u kuhinji, vožnja u vatrogasnom čamcu, simulacija vožnje kanaderom - dio je onoga što se moglo doživjeti na danu otvorenih vrata zagrebačkih vatrogasaca. Otvorena su bila svima, a najveći je bio interes najmlađih.

15. dani otvorenih vrata zagrebačkih vatrogasaca privukli su više od 5 tisuća ljudi. Najveća gužva kod kanadera. U kamionima, vozilima; na radionicama uglavnom djeca.

- Mi smo počeli s ciljem educiranja ljudi općenito, al eto s godinama je došlo do toga da je sve više i više djece, rekao je Darko Brlečić, zapovjednik Vatrogasne postaje Dubrava, JVP Grada Zagreba.

Prilika za vožnju u čamcu za spašavanje, zalijevanje vatrogasnim šmrkom, gledanje zapaljenog ulja u kuhinji koje se ne smije gasiti vodom.

- Cilj nam je pokazati i educirati ljude kako se ponašati u požaru. Na koji način pozvati vatrogasce, na koji način pobjeći odnosno izbjeći požar da se nekome nešto ne dogodi, dodao je Brlečić.

Uspomena - fotografija u takozvanom tetris izazovu prilika je za nagradu.

- Kad pošalju na Vatrogasna postrojba grada zagreba #193 Zagreb mogu ući u nagradnu igru pa ćemo najljepše slike nagraditi, kazao je Damir Ljubić, Vatrogasna postaja Centar, JVP Grada Zagreba.

Možda netko s fotografije sutra i postane vatrogasac.