U Dubrovniku hangar za male jedrilice

Nakon čak 37 godina Dubrovnik je napokon dobio novi sportski objekt - hangar za male jedrilice jedriličarskog kluba Orsan. Dubrovački sportaši nadaju se da je to početak velikog ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Vrpca je prerezana i male jedirilice napokon su izašle iz hangara. Nakon 3 godine gradnje, jedriličarski klub dobio je svoj prostor za male jedrilice Orsan i Laser.

- Gradnja traje skoro tri godine, uložili smo negdje milijun i 400 tisuća bez PDV-a, s tim što je Grad pomogao otprilike 50 posto, a ostalo smo mi digli kredit, svojih vlastitih sredstava, sponzorskih, donatorskih, rekao je Marinko Mikulandra, predsjednik JK Orsan.

Leon se već 7 godina bavi jedrenjem, u to ulaže sve svoje slobodno vrijeme.

- Tjedno treniramo 5 do 6 puta. To su najčešće treninzi po 4,5 sati, uglavnom idemo na more, naglašava Leon Josip Njirić, jedriličar.

A kada je loše vrijeme, mladi jedriličari ostaju na suhome. Sada napokon imaju i prave prostore.

- Uglavnom naučimo iz primjera na moru. Greške koje su nam se događale i situacije koje su nam bile na moru. Raspravljamo i komentiramo što je bilo dobro, što je bilo loše, kako bi trebalo idući put, ističe Njirić.

Iz Orsana objašnjavaju da je hangar namijenjen upravo malim jedriličarima.

- On će djeci sigurno smanjit vrijeme na treningu upola. Prije su morali izvadit brod, stavit jedra, poći na jedrenje, vratit ga, govori Mikulandra.

Hangar jedriličarskog kluba prvo je ulaganje u dubrovačku sportsku infrastrukturu nakon čak 37 godina. Gradski čelnici najavljuju da je to tek početak.

- Cijeli niz infrastrukturnih projekata u tijeku. Ne zaboravite da je i nogometni teren u Gospinu polju vrlo skoro,te da  očekujemo završetak travnjaka, naglašava Đivo Brčić, pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Treninzi su već počeli uz najmodernije uvjete, mali jedriličari sada se trebaju nadati samo dobrom vjetru.