Zucchero iduće godine u Lisinskom

Talijanski glazbenik Zucchero, svjetska glazbena legenda poznata po vrhunskim glazbeno-scenskim spektaklima, nastupit će 29. listopada 2020. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Kako se ističe u najavi, Zucchero u Zagreb dolazi u sklopu velike europske turneje koju započinje 6. lipnja 2020. koncertom u Glasgowu, a koja završava 5. prosinca iduće godine u Zuerichu.

Glazbenik poznat po vrhunskim glazbeno-scenskim spektaklima, Zucchero "Sugar" Fornaciari jedan je od najvoljenijih talijanskih glazbenika s prodanih više od 60 milijuna nosača zvuka u karijeri.

Bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80 tisuća posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga.

U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles, koji je oduševljeno izjavio: "Zucchero je jedan od najboljih blues glazbenika na svijetu!".

Godine 2016. objavio je album "Black Cat" koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja broji preko milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i pet kontinenata.

Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, koji je nastavljen objavom kompilacije najvećih hitova - 'Wanted - The Best Collection', koja slavi njegovih trideset godina u glazbi, stoji u najavi.

Zucchero je za 8. studenog najavio izlazak novog studijskog albuma  D.O.C.".
"Glazbeno putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove poput 'Senza Una Donna', 'Baila', 'Cos Celeste', 'Cuba Libre', 'Everybody's Got To Learn Sometime', 'Diavolo In Me', 'Il Volo', 'Miserere' ili 'Diamante' nastavlja se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 29. listopada 2020. godine, kada će Zucchero prvi puta zapjevati u hrvatskom hramu glazbe, poručuju iz Lisinskog.

Ulaznice za veliki glazbeni spektakl u Lisinskom krenule su u prodaju 9. listopada.