3. Girls Weekend: 'Glasne, snažne i poduzetne žene!'

Treći 'Girls Weekend', koji će se održati od 16. do 20. listopada u kinu Kaptol Boutique Cinema, donosi reviju hedonizma, filma i inspiracije. Program donosi šest različitih filmskih priča i niz razgovora s inspirativnim ženama.

Reviju otvara premijera Disneyevog filma 'Gospodarica zla 2', a riječ je o nastavku igranog remakea bajke o Trnoružici u kojem nastupaju Angelina Jolie, Elle Fanning i Michelle Pfeiffer, a među ostalim filmskim naslovima je i 'Sasvim (ne)obično vjenčanje' - romantična komedija u kojoj Iranka pokušava balansirati zaljubljivanje u queer umjetnika i očekivanja njezinih tradicionalnih roditelja.

O vezama progovara i američka komedija 'Moj plus jedan', i to kroz priču o dvoje prijatelja koji još uvijek nisu pronašli izabranike svog života; uspon i pad njihovog odnosa pratimo kroz čak 17 vjenčanja. 'Slučajna kriminalka' apsurdan je, pak, triler renomirane španjolske redateljice Gracie Querejete o dobrostojećoj i razvedenoj domaćici Leyre (uspješna španjolska glumica Maribel Verdú) koja za cilj ima zataškati ubojstvo koje je njen sin počinio nad vlastitim ocem.

- Francuska komedija 'Jedne magične noći' redatelja Christophea Honoréa, premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu donosi priču o ženi koja napušta supruga i seli u hotel preko puta svog doma, iz koje ima direktan pogled na svoj stan, muža i život koji je dijelila s njim. Glavna glumica Chiara Mastroianni u Cannesu je nagrađena za najbolju žensku ulogu, ističu organizatori.

Posljednji filmski naslov na programu je biografska drama 'Judy', o životu čuvene američke glumice i pjevačice Judy Garland. Film je režirao Rupert Goold, a u naslovnoj ulozi nastupa Renée Zellweger.

Razgovorni program revije predstavit će žene koje u raznim sferama društvenog djelovanja svakodnevno probijaju granice, osnažuju žene te potiču i ukazuju na važnost društvene promjene.

- Panel diskusija 'Glasne žene' uključuje javne osobe koje djeluju i rade u različitim kulturno-umjetničkim i društvenim djelatnostima, a koje kroz digitalne kanale pomiču granice, koriste vlastiti utjecaj u javnosti i na društvenim mrežama te ga preusmjeravaju kako bi inicirale društvenu promjenu, napominju organizatori.

Na panelu 'Glasne žene', koji će se održati se u četvrtak, 17. listopada u 18,30 sati sudjelovat će glazbenica i voditeljica Ida Prester, novinarka i urednica u Informativnom medijskom servisu HRT-a Maja Sever te producentica, scenaristica i glumica Jelena Veljača.

'Snažne žene' naziv je panela koji uključuje gostovanje žena koje pomiču granice fizičke izdržljivosti. Opasnija zanimanja poput graditeljstva, spašavanja i zaštite donedavno su bila percipirana i predodređena samo za muškarce, a žene su redom bile brojčano znatno podzastupljene. Danas ta podjela sve više jenjava, zahvaljujući pionirkama u pojedinim zanimanjima.

Svoja će iskustva u petak, 18. listopada u 18,30 sati prenijeti Tihana Boban, gorska spašavateljica i licencirana vodičica potražnog psa HGSS-a, Jasmina Kadija, arhitektica i prva hrvatska profesionalna vatrogaskinja te Christine Korade, kineziologinja, kaskaderka i visinska radnica.

- Kroz panel 'Poduzetne žene', koji je na rasporedu u subotu, 19. listopada u 18,30 sati, predstavljamo projekt 'Women in Adria' koji kroz razne platforme potiče i osnažuje žensko poduzetništvo. Riječ je o brendu za ambiciozne žene, poduzetnice, korporativne žene, sve one koje žele ostvariti uspješnu karijeru, napominju organizatori.

Taj inkubator ženskog poduzetništva predstavit će Maja Kos, direktorica Operacija 'Women in Adria', Ana Dukić, novinarka istoimenog online magazina, te Jelena Čevra, vlasnica tvrtke za odnose s javnošću.