Tereza nakon premijere: 'Drži me to što me smatraju dobrim čovjekom'

U prepunoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda sinoć je premijerno prikazan HRT-ov dokumentarni film 'To sam ja' - o našoj proslavljenoj pjevačici Terezi Kesoviji.

Redatelj i scenarist filma je Miro Branković koji je u 52 minute sažeo više od 60 godina Terezine uspješne karijere, ali i mnoge detalje iz njezina privatnog života. Film je sniman u Dubrovniku, Zagrebu, Ljubljani i Parizu, a o Terezi Kesoviji govore mnogobrojne kolege, njezini suradnici i prijatelji te bliski članovi njezine obitelji.
Miro Branković, autor filma o Terezi Kesoviji: Ona je i bura i jugo i bonaca
Film obiluje arhivskim snimkama među kojima neke publika vidi prvi put te mnogobrojnim pjesmama koje su obilježile njezin život. Ne krijući da je u 81. godini života te da još uvijek održi pokoji koncert, Tereza Kesovija nije skrivala svoje dojmove nakon filmske premijere.

- Svi ti ljudi koji su rekli nešto o meni, kao da su se svi našli u jednoj sobi, u jednom trenutku, i svi odlučili što će govoriti o meni. Svatko na svoj način, a svatko isto – što sam čula od prvog, to sam čula i od zadnjeg. I to je ono što me drži, a to je da su zaključili da sam dobar čovjek. A ja sama sebi kažem – pa vjerojatno jesam. Kad dođem gore kod svetog Petra, ja se iskreno nadam da će mi on oprostiti neke male, sitne ljudske grijehe, izjavila je Tereza nakon premijere.

- Mi smo film i snimali na način kakav je bio njezin život – malo smo se svađali, koškali, pa ljubili i grlili, svašta je tu bilo… Uglavnom smo se smijali, i zato je nastao takav film jer je cijela ekipa uživala radeći ga, poručio je redatelj Branković.

Na premijeri filma 'To sam ja' bila je ekipa Vijesti iz kulture: