Koprivnički studenti konačno dobili menzu

Dvije godine nakon što je izgrađena i opremljena, studentska menza u Kampusu u Koprivnici napokon je počela raditi. Dobra je to vijest za studente kojima su na raspolaganju subvencionirani obroci.

Studentica druge godine novinarstva na sveučilišnom centru Sjever Martina Lepen iz Osijeka, prošlu je školsku godinu uglavnom sama kuhala.

- Malo je bilo teško na početku budući da sam daleko od Koprivnice, ali sad evo menza, probat ćemo pa ćemo vidjeti, rekla je studentica Martina Lepen.

Lovro je student prve godine i planira se hraniti u menzi.

- Sviđa mi se menza što se napokon otvorila. Ja ne moram dugo čekati kao moji kolege, hrana mi se čini u redu, imamo širok meni i zadovoljan sam, rekao je student Lovro Mujić.

Napokon mogu biti zadovoljni i u upravi sveučilišta jer su nakon dvije godine nastojanja ipak dobili sve potrebne dozvole za otvorenje menze.

- Zato što smo na žalost jedini sveučilišni centar u RH koji mora iz vlastitih sredstava izgraditi svoju menzu. Mi smo to napravili i nakon toga, svi ste vidjeli menza je davno izgrađena. Nakon toga su trebale neke druge službe pribaviti neke dozvole, provest natječaje i tako dalje, rekao je prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Mario Tomiša.

Sveučilišni centar Sjever u Koprivnici je otvoren prije sedam godina i svake godine otvara nove smjerove i privlači sve veći broj studenata iz svih krajeva zemlje.

- Sama ministrica, samo ministarstvo i Vlada ne izdvajaju dovoljno koliko ovo sveučilište Sjever vrijedi i koliko zaslužuje. A do toga dođete samo ako napravite jasnu razradu koliko sredstava ide iz proračuna, koliko ima studenata pa vidite da neki koji imaju manje studenata od nas dobivaju 5 ili 10 puta više iz državnog proračuna, smatra gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Na sveučilišnom centru Sjever u Koprivnici studira oko 900 studenata, polovica od njih nije iz Koprivničko-križevačke županije.