Europski blogeri, novinari i fotografi otkrivaju kontinentalnu Hrvatsku

Fotografija i komentar na društvenim mrežama mogu neku destinaciju učiniti popularnom i zanimljivom turistima. Upravo se time vodila i Hrvatska turistička zajednica koja je pozvala 15 najpoznatijih europskih blogera, novinara i fotografa u otkrivanje prirodnih ljepota parkova prirode kontinentalne Hrvatske. Posjetili su Slavoniju i Hrvatsko Zagorje.

Program putovanja započeo je u Vinkovcima i Vukovaru. Uz plovidbu Dunavom i Bosutom, bicikliralo se Kunjevcima do konjušnica za jahanje. Obišli su vinske podrume Slavonije i Baranje te Park prirode Kopački rit. Poznati blogeri na Instagramu imaju i do 200.000 pratitelja.

- Ovdje sad imamo dva alata koja ćemo dalje moći kombinirati na raznim tržištima. Je li to francusko govorno područje, englesko govorno područja, pa ćemo time dobiti jednu dodanu vidljivost na tim tržištima, rekao je Tomislav Lešćan iz Hrvatske turističke zajednice.

Neki od njih prvi su put u Hrvatskoj.

- Moj prvi dojam je predivna netaknuta priroda. Cijela regija je predivna. Tu je velika snaga za turizam. Impresioniran sam, opisao je svoj doživljaj Hrvatske Peter Samson iz Velike Britanije.

- Ovaj krajolik je neopisiv, vinogradi, rijeke. Biciklirali smo, pješačili. Imali smo prigodu i jahati, rekla je Janicke Hansen iz Norveške.

- Ono što mi se posebno svidjelo jest gostoprimstvo i druželjubivost ljudi. Sve rade sami na domaći način. Jako su mi se svidjeli ljudi, rekla je Chloe Sterk iz Nizozemske.

Gosti će obići i Park prirode Papuk, Park šumu Jankovac te Park prirode Medvednica uz dvorce Trakošćan i Veliki Tabor.