Besplatne vjenčanice i haljine

Za sve buduće mladenke, za sve mlade koje sanjaju svoj najsretniji dan u životu ili se pripremaju za maturu, a kriza i situacija nije onakva kakvom bi htjeli i ne mogu doći do svoje haljine, sve haljine u salonu vjenčanica se poklanjaju.

- Iza ove humanitarne geste ne stoji apsolutno ništa. Poklanjam haljine, salon se zatvara i s cijelom ovom pričom ja ne želim da ove haljine, prekrasne vjenčanice vraćam kući, vraćam u vreće. Jednostavno ih želim pokloniti, želim usrećiti djevojke, mladenke, žene, svima kojima je potrebno da na taj dan izgledaju božanstveno. Vraćam se krojačkom poslu, za koji sam se školovala, objašnjava Dijana Tomić, vlasnica salona vjenčanica.

Uvijek se pitamo kad su ovakve akcije u pitanju, postoji li neki trik, treba li neku od vjenčanica platiti. Cijena najma jedne vjenčanice iznosi 5 i pol tisuća kuna. Mnogi bi na mjestu gospođe prodali, a ne darovali.

- Vrijednost ovih vjenčanica prelazi preko tisuća i tisuća eura. Nisam imala srca to prodavati. Dugo sam razmišljala i odlučila pokloniti. Želim pokloniti, uveseliti, želim vidjeti osmijehe na licima tih budućih mladenki, tih krasnih maturantica koje sebi ne mogu priuštiti. U ovom poslu sam naišla na dosta takvih situacija gdje nisu imale mogućnosti ni za platiti ni za kupiti, ostalo mi je to zarezano u sjećanju. Već zadnje tri godine, u sklopu doma Maestral ja poklanjam maturanticama haljine i to mi je jedan veliki dar koji želim njima dati, ne samo danas nego i ubuduće, kaže Tomić.

Kroz cijeli studeni mladenke mogu doći i odabrati svoju vjenčanicu.