Blob je čudo prirode - 'gljiva' koja se kreće, liječi i prenosi znanje drugom blobu

Pariški zoološki vrt predstavio je tajanstveni novi organizam nazvan "blob", žućkasto  jednostanično živo biće nalik gljivi, koje se ponaša poput životinje. Taj najnoviji izložak Pariškog zoološkog vrta koji će od subote biti dostupan javnosti, nema usta ni želuca, niti očiju, a ipak može otkriti hranu i provariti je.

- Blob ima gotovo 720 spolova, može se kretati iako nema noge ni krila, a sam sebe izliječi u dvije minute ako je prepolovljen. Blob je živo biće i jedna od tajni Majke prirode. Iznenadio nas je jer nema mozga, a ipak je sposoban učiti (...) Ako spojite dva bloba, onaj koji je naučio svoje znanje prenosi drugom, kaže Bruno David, ravnatelj Pariškog prirodoslovnog muzeja koji radi u sklopu Zoološkog vrta.

Znanstvenici znaju da blob nije biljka, ali nisu sigurni je li riječ o životinji ili gljivi. Blob je dobio ime po znanstvenog fantastičnom horroru iz 1958. u kojem glumi mladi Steve McQueen, a izvanzemaljsko biće Blob konzumira sve što mu se nađe na putu u gradiću u Pennsylvaniji.