Koncertnom ponudom dominiraju domaće glazbene snage

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić probrao je koncertnu ponudu i, među ostalim, izdvojio nastupe Zabranjenog pušenja, Cold Snapa, Songkillersa, Krudera & Dorfmeistera te Prljavog kazališta koje slavi 30 godina od legendarnog koncerta na središnjem zagrebačkom trgu.

Petak, 18. listopada

Grupa Zabranjeno pušenje danas i sutra na dva velika koncerta, večeras u Splitu i sutra navečer u Domu sportova u Zagrebu obilježava 35 godina od izlaska albuma ‘Das Ist Walter’. Riječ je o njihovom prvom albumu objavljenom 1984. godine koji ih je proslavio i kojega su prodali u nevjerojatnih 100 tisuća primjeraka. U međuvremenu je Zabranjeno pušenje objavilo još 12 studijskih albuma i zacementirala svoj status u cijelog regiji kao jedan od najzabavnijih, ali i najdugovječnijih rock bendova. Ukratko, večeras u Splitu i sutra u Zagrebu svi će pjevati ‘U Zenicu kada pođem ja’ kao i niz drugih hitova. Također u Splitu, večeras nastupa i grupa Šumski koja se sutra seli na nastup u Šibeniku.Danas i sutra još jedan veliki rođendanski koncert: Prljavo kazalište slavi 30 godina od njihovog legendarnog koncerta na tadašnjem Trgu republike. Htjeli su obilježiti tih 30 godina nastupom u Areni Zagreb misleći da će svi stati ali su se prevarili pa su morali dodati još jedan nastup. Tako će pred svojim evidentno brojnim obožavateljima danas i sutra obilježiti taj koncert i zasvirati svoje najveće hitove. Ipak su na sceni više od 40 godina tijekom kojih su nam isporučili doista velik broj hitova.Subota 19. listopada


Za sve one koji vole žešći zvuk, toplo preporučujemo koncert grupe Cold Snap u klubu KSET. Jedan od najuspješnijih hrvatskih metal bendova sa preko 400 održanih koncerata širom Europe koji su na sceni još od 2003. godine, a predvodi ih odličan frontman i glumac Jan Kerekeš. U KSET-u će sutra navečer predstaviti nove pjesme i napraviti presjek dosadašnje karijere pa je ovo odlična prilika za upoznavanje sa ovim odličnim bendom.Treba spomenuti da sutra koncert u klubu Sax ima Natali Dizdar, a da u Lubu dolaze Kruder & Dorfmeister. Poznati producenti i DJ-i slave 25 godina karijere četverosatnim setom uz pratnju vizualnih umjetnika pod imenom Lichterloh. Prošle godine su nastupali na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku pa oni koji su bili znaju da je u pitanju vrhunski provod.

I još jedan odličan koncert se održava sutra u Zagrebu - nismo ih dugo gledali na pozornici ali zato imamo priliku sutra u klubu Boogaloo podsjetiti se koliko je dobra grupa Songkillers predvođena Željkom Banićem. Na proljeće ove godine su se vratili odličnim novim singlom ‘Teži slučaj’ pa je za očekivati uskoro i novi album. Uglavnom, sutra u klubu Boogaloo izvode svoje najveće hitove, a ima ih pregršt, a sigurno će predstaviti i neke nove pjesme.Svi su pozvani i na subotnje druženje pod nazivom Škola održivosti koju u prostoru kluba Močvara organizira Zelena akcija, klub Močvara u suradnji sa tri gimnazije: Klasična, ŠPUD i Škola za umjetnost iz Zaboka sa ciljem poticanja mladih na edukaciju o održivom razvoju uz neizostavan koncert na kojem sudjeluju Kandžija i Gole žene, Them Moose Rush, Two by Two i Cassia. Ulaz je besplatan.Za tu je i koncert odlične nove hrvatske kantautorice Mary May koja nastupa u srijedu navečer u Vintage Industrial baru sa svojim pratećim bendom, te koncert njujorške funky brass ekipe Lucky Chops u četvrtak u klubu Boogaloo.

Pogledajte gostovanje Dubravka Jagatića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: