Mjesec hrvatske knjige – kviz, maraton, glazba...

25. manifestacija za ljubitelje pisane riječi - Mjesec hrvatske knjige, počela je sredinom listopada i traje do sredine studenoga. Donosimo korisne informacije kako bismo vas potaknuli na sudjelovanje u brojnim zbivanjima.

Ove godine zajednička tema za sve hrvatske knjižnice je glazba, i to u povodu 200. obljetnice rođenja skladatelja Vatroslava Lisinskog. Moto svih zbivanja je 'U ritmu čitanja'.

Spomenimo velike događaje - primjerice Nacionalni kviz za poticanje čitanja, zatim čitateljski maraton. U njemu će zainteresirani sudjelovati u čitanju na otvorenom - u tramvaju, autobusu, parkovima.

- Odvija i nacionalno natjecanje u čitanju naglas čije će finale biti u Sisku, a osim toga knjižnice su se doista potrudile i svojim članovima nude programe poput koncerata, razgovora s glazbenicima, glazbenih radionica. U njihovim programima sudjeluju lokalne glazbene škole i učenici, kaže predstavnica organizatora, knjižničarka Ivana Faletar Horvatić.
Počeo Mjesec hrvatske knjige
Ivana Faletar Horvatić dodaje da se odvijaju se i popularne igre 'Escape room', koje priređuju sami knjižničari: Ima i radionica izrade glazbala, ritma, zvuka… Ti programi predviđaju da će u njima sudjelovati svi građani, bez obzira na dob i poznavanje teme, ističe Faletar Horvatić.

Bit će mnogo prilika i dobrih razloga za posjet obližnjoj knjižnici. Sve informacije, za svaki grad, knjižnicu i događaj, dostupne su na mrežnim stranicama Knjižnice grada Zagreba i u programskoj knjižici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.