Dubrovnik: Good food festival mamac za posjetitelje

Svi putovi ovih dana vode u Dubrovnik na Good food festival. Tjedan dobre hrane nudi iznimno bogat program privlačan domaćima i turistima.

Britanski Independent, jedan od najčitanijih tamošnjih online magazina, uvrstio je festival u probrano društvo gurmanskih festivala u Europi. Dubrovnik na pjatu. Gastro tura povijesnom jezgrom uključuje restorane koji nude autentičnu lokalnu kuhinju.

- Gostima predstavljamo stvarno dubrovačku lokalnu gastronomiju, hranu, spajamo s našim lokalnim vinima jer želimo predstaviti i vinsku tradiciju Dubrovnika, naše regije i Hrvatske, objašnjava Marija Turkalj, turistička vodičica.

Prilika da turisti upoznaju našu kulturu, tradiciju i običaje.

- Prijatelj mi je preporučio gastroturu, to je pravi način da upoznaš lokalnu kuhinju i domaća vina, kaže Andrew Hamilton, Sjeverna Irska.

Gastro ture, radionice, tematske večere, vinokušnje, degustacijski izleti u okolicu Dubrovnika, sve to nudi 6. Good food festival.  Fokus je na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji.

- Imamo sugrađane i turisti, jako smo zadovoljni, njih zanimaju naši stari recepti, mi ih nastojimo pripremiti da budu prevedeni na engleski tako da budu upoznati, ističe Ana Cvjetković, udruga Deša.

Dubrovnik postaje prepoznat kao poželjna gastrodestinacija. Iz Njemačke turisti stižu čarterima. 

- Ali i sa svim ovim ostalim dolaze zrakoplovnim linijama koje imamo u ljetnom redu letenja, zato i jest cilj festivala popuniti zrakoplove pri samom kraju ljeta i dovesti što više gosti u grad koje zanima hrana i gastronomija, kaže Romana Vlašić, direktorica TZ-a Dubrovnik. 

Tridesetak dubrovačkih restorana kreirali su festivalske menije od tri slijeda po promotivnim cijenama. Vrhunac festivala u nedjelju - Dubrovačka Trpeza na Stradunu.