Gastronomija i moda - dvije su mu ljubavi

Jedan je šef kuhinje za rad izabrao hotel podno Velebita iako je, kaže, mogao raditi u kuhinjama svjetskih metropola...

Gastronomija i moda - dvije su mu ljubavi. Što ih spaja, dobro zna ovaj 22-godišnjak.

- Kao što svaka stvar ima svoj potpis tako i svaki moj tanjur ima moj potpis - kaže kuhar Vanja Fotović.

Tanjure je Vanja odlučio potpisivati podno Velebita u Starigradu premda je posao mogao lako naći i izvan Hrvatske. A biti šef hotelske kuhinje s 22 godine, dovoljno govori o vještini i talentu.

- Od plaće, uvjeta, gastronomije, ulaganja u personal - sve sam pronašao ovdje i nemam potrebu za odlaskom vani - kaže.

Vanjina ekstravagancija možda se nekima i neće svidjeti, no najbolji način za razbijanje predrasuda tanjur je kojem se ne može odoljeti.

- Njemu je od Boga dato to što je spojio modu i kulinarstvo. I ta povezanost boja, okusa i mirisa je dobitna kombinacija - tvrdi Zoran Katić, vlasnik hotela.

Francuska i Italija omiljene su mu modno-gastrodestinacije. Kad nije pod svjetlima modnih pozornica Pariza i Milana, koje uredno posjećuje, u tim istim prijestolnicama, usavršava svoje gastronomske vještine. Jer, ovo je, kaže, grana gdje se uči cijeli život i nikad ne znaš sve.

Sadržaju Vanjina ormara pozavidjele bi najistaknutije celebrity dame i svaki trendseter koji drži do sebe.