Ljubitelji igrica pohrlili u Prag

U Pragu je održan 8. FOR GAMES - sajam posvećen gamerima i svoj pripadajućoj opremi - konzolama, računalima, igricama. Svake godine tu se sjate deseci tisuća ljubitelja igrica, a tako je bilo i ove godine.

Za igranje igrica godine nisu presudne, pa je bilo posjetitelja svih dobi. Mnogi sudionici bili su obučeni u popularne likove iz stripova. S njima su se svi htjeli slikati, pogotovo najmlađi posjetitelji, a oni su strpljivo pozirali.

Posjetitelji su mogli odigrati najnovije igrice ili sudjelovati na raznim turnirima, kojih je bilo mnogo, gdje su osvajali razne nagrade - majice, kape, torbe. Također su mogli i kupiti suvenire s najdražim likovima - šalice, blokove za pisanje, majice, narukvice, novčanike.

Jedan od pobjednika turnira, Luboš Ilko, rekao nam je koliko je važno dobro se pripremiti za turnir - treba igrati svaki dan 4 do 5 sati.

- Igram 8 ili 9 godina. Počeo sam kad sam bio dijete, još uvijek ih igram, rekao je.

PR manager iz njegova tima, Ondrej Zeman ranije je i sam igrao igrice, pa je svjestan koliko je važna i dobra fizička forma.

- Kao profesionalni gamer morate ići u teretanu, rekao je.

Budući da je za neke igrice potrebno znanje borilačkih vještina, predstavio se i kung-fu klub koji je pokazao što sve zna. Na "vojnom štandu" mogle su se vidjeti razne puške i slična oprema, što je oduševilo ljubitelje "ratnih igrica".