Političko kazalište: 'Kuda ide Zagreb?'

'Političko kazalište' nova je platforma za rasprave o važnim temama hrvatske svakodnevice.

Političke snage lijevog centra, mnoge oformljene u recentnije vrijeme, analizirat će i komentirati niz problema od šireg javnog interesa u seriji tribina, otvorenih publici.

Prvo 'Političko kazalište', održano sinoć u zagrebačkoj Maloj sceni, kao temu rasprave postavilo je pitanje: 'Kuda ide Zagreb?'

- Kazalište je jedna spoznajna kategorija. U tom smislu je i ovo političko kazalište, dakle, samo konkretno progovaranje sa scene o problemima koji nas sve muče u ovoj zemlji. Svaki mjesec jedanput će se odigravati političko kazalište, i svaki mjesec će biti druga tema, najavljuje suorganizator Marko Torjanac.

- Urbanizam je implementacija politike u prostor. Na primjeru GUP-a Grada Zagreba vidimo način donošenja štetnih odluka koje se kao takve implementiraju u prostor i dovode do otpora stručne javnosti, civilnog društva, znanosti i građanstva. Zato je izuzetno bitno da se GUP-om Grada Zagreba bavimo kao paradigmom načina upravljanja gradom Zagrebom, napominje suorganizatorica Marina Pavković.

Ideja projekta je uspostava dijaloga između progresivnih novih hrvatskih političkih snaga i bistrenje, analiza, razmjena iskustava, ideja i stavova koji nude nova rješenja, ističu organizatori.