Desert od leće? Reakcija Toma Gretića govori sve

Prošlog tjedna emisija "Kuhan i pečen" dobila je svoju prvu finalisticu, Marie, kojoj su veganska štrudla i desert, kao i pomoć chefa Davida, osigurali prolazak u finale. Njezino je jelo na Facebook stranici emisije izazvalo toliki interes, da smo recept morali podijeliti!

- Ovo je kreativno, ovo je plod razmišljanja, ovo nije prepisano iz kuharice ili je netko vidio na internetu, ovo je "snađi se u pola sata"! - bio je komentar Toma Gretića, chefa i suca u showu, kojega je recept oduševio.

Podsjetimo u kulinarskom showu Kuhan i Pečen, koji možete gledati na HTV2 u 20.05, natjecatelji u kulinarskoj utrci sudjeluju na poseban način - na traci im stiže iznenađenje – namirnice, s kojima moraju napraviti što bolje jelo u predviđenom roku.  Marie je svojim receptom jednostavno oduševila.

- Prezentacijiski jako lijepo! Ovo su dva tanjura iznenađenja! Vrlo običan štrudl od gljiva, dok se ne naleti na kremu od kapara! I onda to postaje sjajno. A ovo je još veći 'brainteaser', jer spojiti leću i desert nije najjednostavnije. Leća je vrlo zemljasta, zatvorena, tupa, ali obogatiti je s narančom i čokoladom, svaka čast, jako dobro! - komentirao je chef Gretić.
Recept za desert s lećom:

SLATKA LEĆA

- crvena leća
- sojino mlijeko
- Sok od naranče
- Smeđi šećer
- vanillin šećer
- Košarica od lisnatog tijesta

Leću skuhati u sojinom mlijeku i soku od naranče. Zasladiti sa smeđim i vaniljim šećerom. Skuhanu leću staviti u košaricu od lisnatog tijesta i preko toga naribati tamnu čokoladu. Dobar tek!