31. listopada 1939. - Rođen Boris Mutić

Dugogodišnji sportski novinar, urednik i komentator Hrvatske televizije Boris Mutić rođen je 31. listopada 1939. u Karlovcu.

U Zagrebu je završio učiteljsku školu te diplomirao na Kineziološkom fakultetu. Cijelu profesionalnu karijeru, 45 godina, proveo je u Sportskoj redakciji Televizije Zagreb, odnosno Hrvatske televizije, a deset godina bio je i njezin urednik. Izvještavao je sa 16 olimpijskih igara, šest svjetskih prvenstava u nogometu te mnogih drugih svjetskih i europskih natjecanja u 22 sporta. Dobitnik je brojnih nagrada. Izdvojimo Nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara te Posebno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za novinarski doprinos u promicanju sportskih vrijednosti.

Svojim nezaboravnim stilom komentiranja prepunim životnih priča vezanih za sudionike natjecanja, ali i njihove trenere ili članove obitelji, obogaćivao je televizijski program. U njegovim nastupima nije bilo mjesta nervozi ili pretjeranim emocionalnim ispadima – sve je bilo odmjereno i s dozom šarma.

Među nebrojenim izvještajima, reportažama, i intervjuima, Mutića ćemo najviše pamtiti po prijenosima sportskih događaja. Komentirao je brojne sportove. Najviše se posvetio košarci, gimnastici i, posebno ranije u karijeri, nogometu. Ipak možda nam je najviše u sjećanju ostalo njegovo iskreno veselje povodom skijaških uspjeha Janice Kostelić. Boris Mutić je preminuo u ožujku 2009. u 70-toj godini.