Može li pojedinac što promijeniti?

Može li pojedinac što promijeniti? Pitanje je na koje je mladi Splićanin nastojao odlučno odgovoriti i pokazati da ništa nije nemoguće. Kao inspiracija poslužili su mu humor i izrugivanje na račun vlastite sudbine, a oruđe su mu bile društvene mreže. Incijativa njega i njegovih prijatelja prodrmala je sustav i ostvarila neke male, ali slatke pobjede.

Bojan Ivošević, informatičar, pokušavao je promijeniti neke stvari u sustavu i uglavnom je nailazio na zatvorena vrata te je napravio web stranicu "Dnevna doza splitskog nereda". U početku ta stranica nije imala temeljni cilj, već je djelomično inicirana frustracijom zbog uništavanja splitske stare gradske jezgre.

Npr. Bojan primjećuje da na splitskoj rivi postoji mnoštvo bankomata i kaže da komunalci u drugim gradovima već rade na tome, ali u Splitu ne. Prisjeća se i da je štand za prodaju sokova, u staroj jezgri, svojedobno dobio i stolove, i stolice, suncobrane, zvučnike itd., pa je trebalo dvije godine da ga se vrati u prvobitno stanje.

- Nezadovoljstvo građana bilo je toliko da smo u kratkom vremenu dobili nekoliko tisuća "likeova", kazao je Ivošević govoreći o svojoj web stranici.

- Građani nam se javljalju s problemom. Ako smo upoznati s tim tko je nadležan, onda ih uputimo. Kada oni dođu do zida, onda mi reagiramo javnom objavom i izrugivanjem onome čiji je to posao. U suštini, mi smo medij koji se bavi komunalnim problemima i još nekim sitnim problemima grada Splita, kazao je m eđu ostalim jedan od najutjecajnijih lokalnih aktivista.