Jerry, "bik koji bježi", opet je nadmudrio ljude

Bik koji je prije dva dana pobjegao iz klaonice u Kaštelima i dalje luta Kozjakom. Noćas se približio kućama, mještani su zvali policiju, ali ih je Jerry opet nadmudrio. Njegov vlasnik dobio je mnogo ponuda da ga se, kad se uhvati, udomi i spasi od klanja.

Dva nula za junca Jerryja! "Beštija" koja uporno ne želi postati gulaš našla je noćas put do Sadina, mjesta na padinama Kozjaka do kojeg nema ni asfalta.

- Pas laje ovdje i lancem ono, vidio sam da nešto nije normalno, neuobičajeno i pogledao ovamo i vidio bika kod auta, ovdje kod škode - i zadnje staklo liže jer bilo je od rose, a on žedan, kaže Hrvoje Dadić iz Sadina.

Spuštali su se do njih i vepar i vuk, no samo zbog bika zvali su policiju. Iz kreveta je skočio i vlasnik klaonice Petar Skejo, pokušao opet uloviti junca bjegunca. Međutim kad mu se približio, Jerry je vješto poput mačke skočio na kamen visine 2-3 metra i nestao u gustišu, kaže Skejo.

Iako nije za borbe, Jerry je već junak s obje strane Kozjaka

- Bi li ti čeka da te netko zakolje? Ne bi! A pa onda? Što, i onda dođu za njim praznih ruku, kao da je kokoš, pa će leći kad trče za njim. A što, što mu ne donesu zobi malo, kukuruza, vode, pa bi beštija možda i stala. Trebali su najmanje jednu ili dvije krave, razumiješ, pustiti - bik bi se vratio, on traži jato, eto ga, kazala je mještanka.

"Bik koji bježi" još je u bijegu. Spretan, lukav, oprezan, brz - vjerojatno je sebi spasio život. Jer i da ga ulove, cijena mu je već bolja kao cijelom nego u odrescima.