Humanitarno srce splitskog sveučilišta

Splitsko Sveučilište i ove akademske godine nastavlja akciju "Humanitarno srce splitskog sveučilišta". Riječ je humanitarnoj akciji koja traje već četiri godine. Predstavnici uprave, profesori i studenti jednom tjedno donose večeru u prihvatilište za beskućnike udruge Most.   

Pregača oko struka, kuhača u ruci, a srce puno radosti dok se dijele obroci korisnicima prihvatilišta za beskućnike Udruge Most. Ravno iz studentske menze sveučilišta koje je  godinama visoko pozicionirano na međunarodnim ljestvicama najboljih sveučilišta.

- Nije samo to što smo među najboljima, već moramo djelovati i na humanosti da pomažemo inima kojima je potrebna pomoć, naglašava Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu.

- Mi radimo kao zbor na projektima, ali ovo je važno jer vidimo i onu drugu stranu, govori Mateo Marušić, predsjednik Studentskog zbora.

Prije četiri godine studenti su pokrenuli, a sve sastavnice sveučilišta  odmah se priključile, akciju Humano srce splitskog sveučilišta. Jednom tjedno predstavnici uprave, profesori, studenti donose  hranu iz studentske menze onima koje život nije mazio.

- Ta suradnja traje i na drugim poljima, studenti medicine volontiraju, imamo konferencije i zato im veliko hvala, rekao je Drago Lelas, Udruga MoSt, Split.

MoSt je beskućnicima osigurao krov nad glavom, a dobri ljudi topli obrok. Svaki dan, godinama. I po tome smo jedinstveni u svijetu.