Prva hrvatska 'booktuberica' i 'influencerica' za knjige

Upoznajte prvu 'booktubericu' i 'influencericu' za knjige u Hrvatskoj - Katarinu Radetić iz Pule, koja ruši sve rekorde broja pročitanih knjiga. Svoju strast prema knjigama širi i društvenim mrežama.

Podaci o tome koliko Hrvati čitaju nisu najsjajniji, ali porazne brojke možda popravi Katarina Radetić koja YouTube i društvene mreže koristi kako bi svoju ljubav prema knjigama prenijela i na druge.

- 'Booktuber' je osoba koja na YouTubeu ima kanal koji je posvećen književnosti. Broj pratitelja mojeg kanala nije još velik, ali raste i dolaze novi pretplatnici svakodnevno. Na kanalu objavljujem recenzije i analize knjiga, objašnjava Katarina Radetić.

Katarina godišnje pročita 40 – 50 knjiga, ali – kako sama kaže – nikad dovoljno. Najdraži joj je pisac Gabriel García Márquez, a najdaže knjige 'Prohujalo s vihorom' i 'Ahilejeva pjesma'.

Katarinine osvrte i recenzije možete pratiti na YouTube kanalu knjigajse – Booktube Hrvatska, a zašto se odlučila na književno-internetsku avanturu ispričala je ekipi emisije Dobro jutro, Hrvatska: