Može se trenirati i imati osmijeh na licu

Može li se trenirati i pri tome imati osmijeh na licu, čini se da može. Vesna Mimica predstavlja trening koji nosi upravo naziv 'Treniraj uz osmijeh'.

Upoznajte Denisa Rajčića, trenera fitnesa i stand up komičara. Njegov osebujan način treniranja sadržan je naslovu treninga „Treniraj uz osmijeh". Denis ima grupne i individualne treninge, a za nas je pripremio ogledni sat s različitim tipovima vježbača da bismo stekli dojam kako radi.

Svoj posao u dvorani Denis uspoređuje s javnim nastupom. Šalama se podiže radna učinkovitost, a vježbanje s ljudima priprema je za javni nastup. Naravno ima smijeha, ali i ciljanih, nimalo lakih vježbi, za svakog vježbača.

Denisov  kolega Zvonko Kožić osim što se bavi scenskom  komedijom već 15 godina, 30 je godina istaknuti DJ. Zvonko je i  televizijski montažer i uporan vježbač. Njegovi su motivi zdravlje i dobar izgled. Ako preskoči jedan trening, kaže, nije normalan. Inače je, smije se, jer, kaže - bolje je biti malo lud nego malo normalan.

Trening je namijenjen svima. Svaki vježbač dobija program vježbi na spravama. Šale malo ublaže težinu vježbe i trening ide dalje.

Današnji poslovi zahtijevaju dugotrajno sjedenje i gledanje u ekran. Naši se mišići skraćuju, postajemo sve nepokretniji. Pa iako znamo da postoji potreba za kisikom, snom, hranom i vodom, zapostavljamo petu potrebu.

Denis objašnjava kako se često body buildere smatra neobrazovanima, ne duhovitima onima koji ne čitaju nego  samo treniraju. Kao bivši natjecatelj a sada i instruktor,  protiv toga se bori, a kako drugačije, nego šalom.