Baka Katica - dobri duh riječke tržnice

Riječka tržnica ima svoju dobru dušu, vedru i veselu baku Katicu Rubelj. Tržnica joj je, kaže, cijeli život, a i zbog nje je tržnica zanimljivije i ljepše mjesto. I sada najzanimljivije: baki Katici je 98 godina! Tržnica je, kaže, njezin život i njezin raj!

- Prodajem svoju robu i dragom Bogu zahvaljujem. Što mi god treba, svi pitaju, baba što ti treba. Ovaj debeli mi donosi svako jutro kavu, bako treba li ti vode, Ranka ja ću sama pribaviti. Nemoj da mi padneš, pa neću dalje od zemlje, govori baka Katica.

Nešto proda, a nešto daruje - da roba ne propadne. Novac joj nije važan, mirovinu je zaradila.

- Ja volim s narodom biti. Šta u kući da sjedim ovako, da krepam, malo morgen. Ide baka u vrt raditi, rezati, piliti...ima baka posla preko glave, dodaje.

O prošlosti ne voli govoriti, bilo je teško, ali prisjeća se samo lijepoga i dobrih ljudi, što je recept za sreću i dug život. I uvijek je, kaže, pjevala!

Unatoč velikoj obitelji od pet sinova, 12 unučadi i 10 praunučadi, i svoje, kako voli reći "dvije do sto godina", i dalje ima potrebu upoznavati ljude - a tržnica je pravo mjesto za to.

I kako da vam ovakva energija ne popravi dan?! Mnogi, i mlađi, mogu joj na njoj pozavidjeti!