Glazba – misija - vizija

Novi glazbeni projekt Centra za kulturu Peščenica, 'Music-Mission-Vision, Dani suvremenog muziciranja', osmišljen je kao platforma koncerata i glazbenih susreta talentiranih, mladih glazbenika na početku karijere, kao i međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika.

Osnovni cilj projekta, koji će se održati od 18. do 21. studenoga, promoviranja je suvremene glazbene umjetnosti i suvremene umjetnosti općenito.

- Glavna misao vodilja projekta je međugeneracijska suradnja domaćih i stranih glazbenih umjetnika sa svrhom spajanja iskustava i novih ideja u izvođenju suvremene glazbe i njezinoj prezentaciji široj publici na što privlačniji i zanimljiviji način, napominju organizatori.

Programsku okosnicu čine rjeđe izvođena djela skladatelja 20. i 21. stoljeća, a poseban prostor dobit će praizvedbe djela mlađih hrvatskih autora: Osim koncerata mladih i renomiranih hrvatskih glazbenih umjetnika i ansambala, najmanje jedan koncert predviđen je za studente muzičkih akademija i glazbenih odsjeka umjetničkih akademija u Hrvatskoj, ističe se u najavi.

Na prvom izdanju projekta sudjelovat će domaći umjetnici M. Elezović, B. Philipp, G. Tudor, I. Batoš, V. Peljhan, Kvartet Papandopulo, Asmangu, S/UMAS i OMG (Orkestar mladih glazbenika).