Pomoć potrebna Dječjoj bolnici Kantrida

Nova oprema te obnova zgrade i hitne ambulante prijeko su potrebne Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci. Odlučili su pomoći i naši nogometni reprezentativci.

Na samo dvadeset četvornih metara pruža se hitna pomoć malenim pacijentima Dječje bolnice Kantrida. U idealnim uvjetima radilo bi se u peterostruko većem prostoru.

- Dakle danas je zaista velika prilika da nam se pomogne da ova hitna služba izgleda  onako kako bi vjerojatno trebala izgledati. Ovo je mjesto gdje se godišnje obavi više od 14 tisuća pregleda i to djece koja dolaze iz triju županija- naše, Istarske i Ličko-senjske, kaže prof. dr. Jelena Roganović, predstojnica Klinike za pedijatriju.

- Problem je naš što tijekom ljeta kada mi pokrivamo i sve one turiste koji dođu ovdje s djecom tako da se ovdje u ljetnim mjesecima višestruko poveća posao. Trudimo se dati svoj maksimum, da djeca odu s osmijehom, koliko god bila teško bolesna, ističe Kristina Baraba Dekanić, pedijatrica.

Roditelji djece uglavnom su zadovoljni pruženom medicinskom uslugom.

Na hitnoj uglavnom sve ide relativno brzo, ako su neka testiranja za koje se mora čekati rezultate, onda treba imati strpljenja. Što se tiče temperature, ljudi sjede u jaknama jer je hladno, a wc je neprimjeren djeci.

Financijska pomoć očekuje se i od donatorske večeri u kojoj sudjeluju i naši nogometni reprezentativci.

- Na Kantridi u dječjoj bolnici u ovom trenutku leže pedijatrijski i kirurški pacijenti i ova pomoć će ići za sve njih kao i za našu urgentnu ambulantu, smatra prof. dr. Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.