'Zatulumarite' na nizu koncertnih rođendanskih slavlja

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i ovaj tjedan nudi sjajne glazbene provode: 'partijate' na rođendanima portala Klupska scena, zagrebačke Tvornice kulture, splitskog Metropolisa ili grupa Ljetno kino i Opća opasnost:

Petak, 15. studenoga

U riječkom klubu Palach nastupa grupa M.O.R.T., u klubu Boogaloo poznati novosadski punk rock bend Ahteist Rap, a u klubu Aquarius je velika proslava 18. rođendana najpoznatijeg portal elektroničke glazbe i klupske kulture u Hrvatskoj i regiji - klubskascena.hr. Ovaj tulum pod nazivom More Than Clubbing nudi večeras izuzetno bogat program koji počinje već u 21.30 sati Zvučnom kupkom odnosno nastupom NT Wave i Dore Fodor. Vrlo zanimljiva kombinacija električne gitare koja zvuči kao techno ritam uz odličan vokal Dore Fodor.Najavljena je i premijera All Stars Benda elektroničke glazbe odnosno nastup šest glazbenika iz različitih elektroničkih bendova u zajedničkom projektu i dakako, čitav niz vrhunskih DJ-a, izložbe i svakojaka druga događanja do sitnih jutarnjih sati. Sretan rođendan 'Klubskoj sceni'!

Subota, 16. studenoga

Sutra navečer u klubu Sax Ljetno kino slavi 10 godina, a Opća opasnost velikim koncertom u maloj dvorani Doma sportova slavi 27 godina karijere i promovira album ‘Karta do prošlosti’. Rođendan slavi i klub Metropolis uz nastup Denis & Denis, a 20. rođendan slavi i Tvornica kulture serijom koncerata u sklopu kojih sutra navečer nastupa i Psihomodo Pop.Gobac i društvo trenutno završavaju novi studijski album pa smo uvjereni da će ga premijerno predstaviti sutra navečer uz podsjetnik na sve njihove hitove nastale posljednjih 30 i više godina.

Treba spomenuti da se sutra, u subotu u Močvari održava Subotica Express gdje će se predstaviti mladi glazbenici i umjetnici iz Subotice.

Nedjelja, 17. studenoga

U nedjelju u sklopu 11. Zagreb Jazz Festivala nastupa Bassekou Kouyate & Ngoni Ba. Dobitnik brojnih nagrada poznat je po virtuoznom sviranju tradicionalnog afričkog žičanog instrumenta bambara. Bio je nominiran za nagradu Grammy, osvojio je i nekoliko nagrada BBC Radija, te tijekom karijere surađivao sa Damonom Albarnom iz grupe Blur, Youssou N'Dourom, Kronos Quartetom itd. Na sceni je nešto više od deset godina tijekom kojih je objavio pet albuma. Ukratko, eksplozija afričkih ritmova u nedjelju navečer u Tvornici kulture.Ponedjeljak i utorak, 18. i 19. studenoga

Tijekom idućega tjedna nastupaju hvaljeni portugalski, grčki i švicarski metal bendovi Moonspel, Rotting Christ i Silver Dust u ponedjeljak u Močvari, dan kasnije zagrebačka grupa Nellcote promovira novi album u Tvornici kulture.

Četvrtak, 21. studenog

Massimo
u Gavelli nastavlja sa nastupima u sklopu turneje Vještina Boutique, u Hard Placeu nastupa reverent James Leg, Letu štuke sviraju u Vinatgeu, a u Tvornicu kulture dolazi Olafur Arnalds.Vrlo cijenjeni islandski producent Olafur Arnalds poznat po ambijentalnoj elektronici nastupit će uz pratnju ansambla klasične glazbe jer je njegova specifična glazba spoj elektronike i klasike. Skladao je glazbu za brojne filmove i serije, a publika u SAD-u, Australiji i širom Europe ga je već upoznala pa je ovo jedinstvena prilika da se i mi upoznamo sa ovim hvaljenim islandskim producentom u četvrtak navečer u Tvornici kulture.

Pogledajte gostovanje Dubravka Jagatića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: