"Vukovarski advent"

Premijerno vam donosimo pjesmu i spot "Vukovarski advent", koji su predstavljeni u prostorijama Croatia recordsa. Autor stihova je Nikola Kristić s HRT-a, a u suradnji s Večernjim listom, na godišnjicu pada Vukovara, Večernjak će svojim čitateljima podijeliti tisuće CD-a s pjesmom.

U snimanju su sudjelovali poznati hrvatski pjevači. "Vukovarski advent" pjesma je o Vukovaru i svemu onome što taj grad predstavlja u današnjoj Hrvatskoj.
- To je jedno sjećanje, poruka je nezaboravna ne smijemo zaboraviti, ali istovremeno je i poruka da za sve ljude mjesta ima tu, u Vukovaru u Škabrnji  za sve ljude. Nekako je i poruka pred ovo adventsko vrijeme da ljudi jedni drugima kažu oprosti, naglasio je Nikola Kristić, autor stihova pjesme "Vukovarski advent". Autor glazbe je Luka Udjbinac, koji je sam i odsvirao gitare, klavir i bas gitaru, ali i napravio aranžman za pjesmu u koju je, kako kaže, dao svoje znanje, trud, ljubav i sve potrebno da tekst Nikole Kristića dobije glazbu s kojom će zaživjeti.

- Svrha cijele te priče je jedan optimizam za bolje sutra.  Meni je bilo pravo uživanje od prve demo snimke koju sam čuo pa sve do realizacije. Baš sam sretan, govori Igor Delač, glazbenik.

Vokali:

Vladimir Kočić Zec
Jacques Houdek
Pero Galić
Đani Stipaničev
Igor Delač
Kristijan Rahimovski
Nenad Kumrić
Miroslav Stanić - Jimmy