U posao krenuli kao studenti, danas imaju 5 tvrtki

Centar tehničke kulture Rijeka oganizirao je 7. forum "Mladi u poduzetništvu". Svrha skupa je mladim i budućim poduzetnicima predstaviti koje poticaje, infrastukturu i usluge imaju na raspolaganju u trenutku kada požele zakoračiti u poduzetničke vode.  

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska banka za obnovu i razvitak te domaćin - Centar tehničke kulture, pozvali su mlade, potencijalne poduzetnike na forum. Bolje je uvijek učiti iz tuđeg iskustva. Što su prošli pričala su dvojica partnera, sad veći iskusnih poduzetnika. Posao su započeli kao studenti. Danas imaju 5 tvrtki.

- Mladi smo krenuli. Bilo je disrespekta od starijih koji misle da su najpametniji, a trendovi se ipak mijenjaju. Ipak nešto znamo. Dobili smo na kraju respekt, ali početak je bio težak, kaže Matija Blažić.

Na raspolaganju onima koji žele pokrenuti vlastiti posao stoji HBOR-ova linija kredita od 200 tisuća do dva milijuna kuna. Tu su i potpore Zavoda za zapošljavanje. Njihova prisutnost na forumu uz ostalo ima cilj, kaže Vesna Bartolović Stančić, pomoći podzetnicima, mladima, ženama i početnicima kako da na najkvalitetniji način pretoče svoju ideju u dokumnetaciju koju razumiju poslovne banke.

Uz niz edukacijskih programa za mlade i nezaposlene, koje organizira Centar tehničke kulture, Forum mladih mnogima je prvi korak ulaska u poduzetništvo.