Dosjetljivi putnik u uniformi Lufthanse izbjegavao kontrole

Dosjetljivi putnik u Indiji koji se odijevao u uniformu Lufthasina pilota kako bi izbjegavao kontrole, brzo se ukrcavao na zrakoplov te isposlovao premještaj u višu klasu, uhićen je u New Delhiju.

Rajan Mahbuban
(48) bio je odjeven u pilotsku uniformu i imao je krivotvorenu Lufthansinu iskaznicu kad je uhićen u zračnoj luci u glavnom gradu u utorak, objavio je zamjenik šefa polcije Sanjay Bhatia.

Mahbubani je zadržan na izlaznim vratima leta za Kolkatu nakon što je glavni sigurnosni djelatnik Lufthanse upozorio na "sumnjivo kretanje putnika u odori Lufthanse".

- Mahbubani je tijekom ispitivanja otkrio da često putuje i da je odijevao uniformu kako bi izbjegao duge redove na kontroli putnika i temeljitije kontrole kojima su podvrgnuti ostali putnici - kazao je Bhatia.

Koristio je prolaze rezervirane za članove posade i ponekad bi tražio preseljenje u višu klasu u zrakoplovu. Otkrio je da je krivotvorenu iskaznicu koristio mnogo puta u proteklih šest mjeseci. Mahbubani vodi konzultantsku tvrtku i protiv njega je podnesena kaznena prijava.