Ako baš volite stisnuti gas - učinite to na Grobničkoj stazi

Uz državne i međunarodne utrke, na Automotodromu Grobnik organiziraju se i otvoreni dani, namijenjeni građanima. Osobnim vozilima ili motociklima može se isprobati staza i postići brzina mnogo veća od one dopuštene na prometnicama.

Ako baš volite stisnuti gas - učinite to na Grobničkoj stazi, uz kontrolirane uvjete i manju mogućnost da ugrozite život sebi i drugima.
- Znači tu mogu doći i vozači koji imaju iskustva i koji nemaju iskustva. Bitno je da imaju kacigu sa sobom, da dođu na blagajnu gdje se plaća iznos, ovisno koliko žele voziti, od sat, dva, četiri ili cijeli dan. Tamo će potpisati izjavu o odgovornosti da poznaju pravila ponašanja na stazi, objasnio je član Uprave Automotodroma Grobnik Robert Živković.

Iako uvjeti jesu sigurniji, zbog velikih brzina postoji mogućnost izlijetanja pa i stradavanja. Koliko su nesreće česte?

- Ovisi. Nekad prođe bez, nekad su posljedice teže, da ne kažem smrtne, ima i toga nažalost. Svi koji tu dolaze svjesni su te potencijalne opasnosti i znaju u što se upuštaju, rekao je koordinator za sport Franko Sudan.

Vozači su uglavnom iz stranih zemalja: Italije, Njemačke, Austrije, Švicarske pa čak i Velike Britanije. Korištenje staze je skup sport jer osim što se vožnja plaća, potrošnja goriva je veća, a i gume se brže troše. No strast prema brzoj vožnji za nekoga nema cijene.

- Super je iskustvo probati stazu u nekakvim sigurnim uvjetima, kontroliranim. Bolje ovdje, nego na cesti. Potrošnja goriva? Ah, potrošnja goriva je poprilična, ovisi koliko se opustite, kazao je profesionalni vozač Marko Ćoza.

Svi koji želite isprobati ovu Grobničku pistu, dođite, informirajte se i stavite nogu na gas.