Zorica Kondža dobila kompliment bez premca: "Ona je jedna od pet naših najvećih pjevačica"

U ovotjednoj emisiji "5.com s Danielom" gosti Daniele Trbović bili su "veterani" domaće glazbene scene - prvi rock-urednik na ovim prostorima, diskografski impresario Siniša Škarica te karizmatična splitska pjevačica i vječno mlada dama Zorica Kondža.

Već na početku emisije legendarni glazbeni dvojac otkrio je dobro čuvanu tajnu – doznali smo kako su i nakon više od četiri desetljeća uspjeli održati skladan poslovni i prijateljski odnos.

- Ja sam 45 godina u diskografiji, a Zorici će biti sljedeće godine da je 40 godina u diskografiji. Fascinantan je podatak da ja Zorici Kondži nikada nisam bio urednik, rekao je Siniša Škarica.

- Eto, zato i jesmo ostali dobri, jer da mi je bio urednik posvađali bi se sto posto, mudro je zaključila Kondža.

Govoreći o počecima svoje karijere, priznala je da u to vrijeme nije bilo lako biti rokerica.

- Govorili su da to nije ženstveno. Kažu, vidi tamo neka cura s četiri, pet muških skače, drži onaj stalak i kriči, prisjetila se prvih komentara te dodala da je poslije sve došlo na svoje mjesto.

Siniša Škarica uspio je iznenaditi publiku u studiju informacijom da je bend "Mi", u kojem i dan-danas svira, svoj prvi nastup imao na Silvestrovo daleke 1961. Izračunao je i koji je prosjek godina njegovih kolega iz benda te nasmijao sve u studiju.

- Sedam nas ima u bendu, a prosjek godina je sedamdeset. Zajedno imamo 500 i nešto godina, kazao je Škarica te potvrdio da imaju doktora i da redovito plaćaju dopunsko zdravstveno osiguranje.

Gosti su imali priliku pokazati koliko znaju jedno o drugome, pri čemu je Siniša impresionirao Danielu vrsnim poznavanjem detalja i događaja iz bogate karijere svoje kolegice. Pritom joj je i komplimentirao.

- Zorica je najbolje sačuvana tajna hrvatske pop-glazbe, to je napisao pokojni Dražen Vrdoljak. Ti si jedna od pet najvećih pjevačica ikad kod nas u rock 'n' rollu, ustvrdio je.

- Uz to, ja sam i jedina pjevačica koja ima troje djece, napomenula je sa smiješkom Zorica.

Uz iskusne glazbenike emisija nije mogla proći bez dobre svirke. Tako je Zorica otpjevala "Najljepše je kad si tu", dok je Siniša za kraj "otprašio" skladbu "Sunny".
Ako ste propustili emisiju, moći ćete je pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.