Tko će biti pomilovan, Kruh ili Maslac?

Bijela kuća otvorila je glasanje o tome kojeg će od dva purana predsjednik Donald Trump pomilovati ove godine, kao dio tradicije za Dan zahvalnosti.

Purani su prenoćili u luksuznom hotelu u Washingtonu, gdje su mogli uživati u svim blagodatima poput mekanog kreveta i fine hrane. Izvedeni su i na konferenciju za novinare u hotelu Willard u ponedjeljak ujutro gdje su objavljena i njihova imena Kruh (Bread) i Maslac (Butter). Trump bi trebao objaviti koji će od njih biti pomilovan.

Prošle godine, Grašak i Mrkva imali su posebnu sreću jer nijedno od njih nije ostalo bez predsjedničkog pomilovanja. Kako se ipak morao objaviti pobjednik, bio je to Grašak. Izbori su bili, kako je rekao Trump, "pošteni i otvoreni".Blagdanska purica nezaobilazno je glavno jelo na Dan zahvalnosti, praznik koji se obilježava četvrtog četvrtka u studenome. Tradicija je i predsjedničko pomilovanje purana uoči Dana zahvalnosti.

Srećom po purane, nijedan od njih, bez obzira na pomilovanje, neće završiti na blagdanskom stolu Bijele kuće već ih se šalje, naglašava CNN, u mirovinu u Gobblers Rest u okviru Politehničkog instituta u Virginiji.