70. godina Ansambla LADO: rasprodan rođendanski koncert

Ansambl LADO ove godine slavi 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja i tim povodom će održavati tradicionalne rođendanske koncerte pod nazivom Antologija III.

Večerašnji nastup u zagrebačkoj dvorani Lisinski je rasprodan, no priliku da ih vidi zagrebačka će publika imati već početkom prosinca u Kazalištu Komediji gdje stižu nakon rođendanskog koncerta koji će se održati u Münchenu 2. prosinca.

- Ansambl LADO cijelu je 2019. godinu posvetio obilježavanju 70. obljetnice svojeg umjetničkog djelovanja u predstavljanju i očuvanju hrvatske plesne i pjevne baštine. No, najsvečanije razdoblje LADO očekuje u svojem rođendanskom mjesecu za kada je pripremio neke od najpoznatijih točaka sa svojeg dugogodišnjeg repertoara od kojih su neizostavne one Zvonirmira Ljevakovića, dr. sc. Ivana Ivančana, Bože Potočnika, Marijana Makara, Vidoslava Bagura i Tomislava Uhlika, najavljuju iz ansambla.

Velika proslava, koja traje cijelu ovu godinu, počela je izložbom fotografkinje Petre Slobodnjak 'Lado / tragovi / reljefi', koja je u veljači bila postavljena u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt.

70. godšnjici rada Ansambla LADO posvetili smo emisiju Sunčana strana, koju možete pronaći u Slušaonici Radio Sljemena, a detalje o rođendanskim koncertima ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od Ileane Jurin Bakotić, ravnateljice Ansambla LADO: