Kako mjeriti nadmetanje glazbenika?

Otkako postoje ciljevi i suparništvo, postoje i natjecanja. No kako je to u umjetničkim disciplinama? Kako mjeriti nadmetanje glazbenika? Odgovore smo u emisiji Svijet jazza potražili na natjecanju koje nosi prezime našeg čuvenog glazbenog umjetnika Borisa Papandopula.

Početkom listopada održano je u Zagrebu 8. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo na kojem su sudjelovali i mladi jazz glazbenici.

Šesteročlani, međunarodni ocjenjivački sud, u sastavu Neven Frangeš, David Gazarov, Primož Grašič, Lela Kaplowitz, Mario Mavrin i Saša Nestorović u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda morao je u dva kruga izabrati najbolje od šest mladih natjecatelja.

Nastupili su vinkovački gitarist Marko Bertić, pjevačica i klarinetistica iz Desinića Sandra Halužan, zadarski pijanist Borna Pehar sa svojim triom, varaždinski saksofonist Oliver Potočnik, zagrebački basist Ivar Roban Križić i pjevačica Mirjana Vladić. U finale su ušli Marko Bertić, Borna Pehar i Ivar Roban Križić.

Pogledajte uvodne minute emisije Svijet jazza, posvećene konkurenciji jazz glazbenika na natjecanju Papandopulo, a emisiju u cijelosti pronađite na usluzi HRTi: