29. studenog 1956. - Zaapočelo redovito emitiranje TV Zagreb

Poput malo europskih metropola, Zagreb se može pohvaliti vrlo dugom i uspješnom televizijskom prošlošću. Prva TV slika pojavila se već 1939. na Velesajmu, a zatim je 1956. počeo prvi program prenošenjem stranih emisija.

U rujnu iste godine izveden je zahtjevni pothvat: prijenos svečanog otvorenja Zagrebačkog velesajma. Nakon što su iz Francuske stigli TV odašiljač za vezu Učka – Sljeme i bolja tehnička oprema novine su uvelike najavljivale emitiranje redovitog, vlastitog programa tadašnje Televizije Zagreb. Vjesnik je pisao: "Uskoro stalne televizijske emisije – Od Dana Republike emitirat će se domaći TV program!" Doista je tako bilo: 29. studenog 1956. uzbuđenju nije bilo kraja.

Prijepodne su održane posljednje pripreme, a večernji je program, pod nazivom "eksperimentalni program Televizije Zagreb", sastavljen ovako:
"TV dnevnik, dokumentarni film Rijeka te nastup grupe Dalmatinaca". Emitiranje je bilo uspješno, samo je umjesto Babajina dokumentarca Rijeka prikazan film Mirka Bašića Dokumenti jednog vremena. Gledatelji su se polako navikavali na redoviti "znak domaće TV stanice na ekranima" kako su izvještavali domaći mediji, uz napomenu kako se "u kavanama, koje imaju televizijske aparate uvijek okupi veliki broj gledalaca." Eksperimentalno emitiranje Televizije Zagreb nastavljeno je uspješno sa sve bogatijim domaćim programskim sadržajem. Tek 1958. počelo je emitiranje TV studija u Beogradu i Ljubljani, ali je Televizija Zagreb, u tehničkom i programskom smislu, već daleko odmakla.