Matej Meštrović: "Moj je moto rušiti pravila"

U ovotjednom izdanju HRT-ova popularnog talk showa "5.com s Danielom" gostovala je "jedna i neusporediva" pjevačica sevdaha Amira Medunjanin te jedan od najsvestranijih pijanista i skladatelja domaće glazbene scene Matej Meštrović.

Predstavljajući ih, Daniela je primijetila da njih dvoje svojim izgledom ruše ustaljene stereotipe.

- Talentirani ste, imate impozantne karijere, no ne uklapate se u kalupe pjevačice sevdaha i jednog klasičnog pijanista. Amira, ti više djeluješ kao jedna darkerica ili pankerica s tom svojom kratkom kosom, komentirala je.

Amira je odgovorila da joj je upravo takva frizura najpraktičnija jer je često na putovanjima. Dodala je da je već navikla na šaljive komentare.

- Tako mi je kad sam izlazila iz aviona jedan pilot rekao "nadam se da vam tu frizuru nisam ja svojim slijetanjem napravio. Da nije takva od straha", rekla je i nasmijala goste u studiju.

Govoreći o svojoj bogatoj karijeri, od Mateja smo doznali kako je njegov moto u životu uvijek bio – rušiti pravila.

- Uvijek sam nastojao biti van okvira, pa si onda u tom kontekstu mogu dopustiti da se i u kućnom ogrtaču pojavim na pozornici, objasnio je svestrani glazbenik.

Daniela je potom komentirala Amirine nastupe opisujući ih kao "večeri razmazanih maskara" zbog intenzivnih emocija koje obožavatelji proživljavaju na njezinim koncertima, na što joj je zvijezda sevdaha priznala kako je zajedno s publikom i sama znala zaplakati.

Mateja je voditeljica pohvalila da je, uz sve, i priznati turistički djelatnik, jer je otkrila da je pisao glazbu za brojne filmove i promotivne turističke spotove te da je neke od njih čak i režirao.

- Kod mene je to svakodnevna žudnja za kreativnošću, a čovjek može biti kreativan na različite načine. Ono što meni ne da spavati, to je upravo želja za kreacijom. Zato sam montirao, režirao, producirao, objasnio je.

- I za to si dobio hrpu nagrada, dodala je Daniela.

Uz takve goste, emisija nije mogla proći bez pjesme i svirke uživo s Gelinim "prisavskim dječacima". Amira je, među ostalim, otpjevala "Kad umre ljubav", a Matej je na svoj osebujni način odsvirao temu iz "Pink Panthera".