Princ Charles planira srezati broj članova kraljevske obitelji

Princ Charles namjerava svesti članove kraljevske obitelji na sinove Williama i Harryja, njihove supruge i djecu i sebe kada postane kralj, a vjeruje se da je njegove planove ubrzao nedavni pedofilski skandal princa Andrewa, pišu britanski mediji.

Princ od Walesa o tomu je navodno prošli tjedan izvijestio oca, princa Philipa u Sandringhamu, gdje se raspravljali o odlasku kraljice Elizabete II. u 'mirovinu' u sljedećih 18 mjeseci. Charles bi trebao preuzeti sve obiteljske poslove i svakodnevne dužnosti svoje majke.

Vijest je uslijedila pošto je čelnik britanskih laburista Jeremy Corbyn u intervjuu za Sky News kazao kako i on smatra da je kraljevska obitelj prevelika.

- Mislim da bi javnost željela takve promjene, a u prvi su ih plan donijele rasprava o ponašanju princa Andrewa - kazao je Corbyn.

I Brittani Barger, zamjenica glavnog urednika Royal Centrala smatra da je nedavna kriza definitivno ojačala želju princa Charlesa za smanjenjem članova kraljevske obitelji.

- Princ Andrew ispao je iz čitave priče. Mislim da više neće imati nikakvih kraljevskih dužnosti, a sada je prilično izvjesno da se to odnosi i na njegove kćeri - kazala je urednica portala specijaliziranog za vijesti s kraljevskih dvora.

Andrew se povukao iz javnog života zbog povezanosti s pedofilskim skandalom kojemu je u središtu bio američki milijarder Jeffrey Epstein.