Tihe želje Stipe Bralića

Šibenčani su se, očito, pretplatili na izborničke funkcije. Ivica Tucak i Marijo Ćaleta već dulje vrijeme drže kormilo muške i ženske vaterpolske reprezentacije, izbornik teniske selekcije nedavno je postao Franko Škugor, a na klupu ženske košarkaške reprezentacije vratio se Stipe Bralić. I to vrlo uspješno.

Maestralan je bio ulazak u europske kvalifikacije za Stipu Bralića i njegove djevojke. Kvalifikacije je započeo pobjedama protiv Latvije i Njemačke. Bralić je ujedno i trener košarkašica Šibenika, s kojima je ove godine izborio finale Kupa. Pobijedili su direktne konkurente u borbi za prvu, to jest drugu poziciju koja vodi na Europsko prvenstvo.

A ono je već sada blizu, makar se igra tek 2021.. Naime, Hrvaticama je treći protivnik Makedonija. Bralić je u kvalifikacije ušao s potpuno novom reprezentacijom. Uvjeren je, međutim, da se u njegovim izabranicama skriva velika količina talenta. Tiha je Bralićeva želja i Olimpijada. Naše su je djevojke prvi i posljednji put vidjele 2012. u Londonu. Upravo pod vodstvom šibenskoga trenera.

Odlasku na Olimpijske igre vjerojatno se potajno nada Josipa Silov. Djevojka koja nosi dres hrvatske reprezentacije i Šibenika. Ove je sezone u narančastom dresu i djevojka iz poznate košarkaške obitelji Dana Šarić. Danine igre prati majka Veselinka, bivša košarkašica, ali i brat Dario, hrvatska NBA zvijezda.

Daninim i Josipinim dolaskom porasle su i ambicije kluba ŽKK Šibenik. No, zlatne dane najtrofejnijega šibenskog kluba iz doba kada je nosio imena Elemes i Jolly nije lako vratiti. Peterostruki prvak države - klub koji je dao Daniru Nakić, Mariju Jajac, Vandu Baranović, Antoniju Mišura, a u kojemu su radili Neven Spahija, Danko Radić i Neno Amanović - danas ima drugačiji put.  

- Želimo biti stabilan prvoligaš, a pokoja mlada igračica da to iskoristi. Da nađe svoj put da igra u Europi. Jednostavno, na takav način reklamira i grad, i županiju, i samu hrvatsku košarku u cjelini, kaže Bralić.

Jedna od takvih je Mia Vukšić, koja će Baldekin uskoro zamijeniti američkom sveučilišnom košarkom. I ona živi za nastup u dresu seniorske reprezentacije. Odlasci poput njezina ne vesele Stipu Bralića kao trenera, ali nema sumnje da će ga razveseliti kao izbornika!