5. prosinca 2003. - Umrla Zdravka Krstulović

Malo je koja hrvatska glumica ostala u pamćenju isključivo po televizijskim ulogama. Sudbina je upravo to namijenila Zdravki Krstulović, koja je umrla 5. prosinca 2003. od posljedica Alzheimerove bolesti.

Rođena Splićanka, nakon diplome Kazališne akademije, kao stipendistica HNK Split dobivala je brojne uloge, od kojih su Mare u Kati Kapuralici i Kate Aždaja u Libru Marka Uvodića potvrdile njezin iznimni glumački dar i ljepotu. Nakon prelaska u slobodne umjetnike 1971. Zdravka Krstulović često je glumila i u zagrebačkim kazalištima, i upravo je u to vrijeme snimila za Televiziju Zagreb dvije uloge po kojima će ostati upamćena. Najprije ulogu Anđe Vlajine u Našem malom mistu Daniela Marušića, a zatim neodoljive Violete u Velome mistu Joakima Marušića.

Miljenko Smoje će, 1985. godine, ponovno za nju kreirati lik u filmu Antuna Vrdoljaka Od petka do petka, a te je godine snimila i veliku TV-seriju Putovanje u Vučjak. Iako rjeđe na filmu, uloge Zdravke Krstulović u Zadarskome mementu i Cervantesu iz našeg Malog mista" izazivale su velike simpatije gledatelja. Svoj je posljednji film snimila 1992. godine. Kao majka Dore Pejačević, u Kontesi Dori Zvonimira Berkovića dostojanstveno se oprostila od hrvatske filmske publike.