Mačić Vlado - od Mesničke do Dumovca

Službenica Vlade RH, koja je željela ostati anonimna, jučer je u Mesničkoj ulici, na putu za posao, pronašla malog mačića u jako lošem stanju. Odnijela ga je sa sobom u zgradu Vlade kako bi se ugrijao. Trenutačno se nalazi u Dumovcu i čeka operaciju u petak, a u međuvremenu je dobio ime Vlado.

Damir Skok
, ravnatelj zagrebačkog ZOO-a, potvrdio je da je mačića našla djelatnica Vlade RH promrzlog uz cestu i uzela ga sa sobom na posao. 

- Mi smo došli po njega kada je već bio ugrijan. Puno hvala gospođi koja je htjela ostati anonimna, kazao je ravnatelj Skok i dodao da mačić ima slomljenu nogicu. 

Veterinarka Tatjana Zajec, kaže da je mačić Vlado bio sav prekriven motornim uljem. Nije se potpuno skinulo pa je odlučeno da ga se treba premazati s običnim uljem. 

Spominjući mogućnost udomljavanja, mačiću navodno "statistika baš i ne ide u prilog".

- Ljudi uglavnom udomljuju šarene mačke. Crne su im nekako nevidljive, a i one koje su bolesne ili imaju neki fizički nedostatak. Zaboravlja se da je takva životinjica čak privrženija nego ona zdrava, kazala je Neda Budas, timariteljica u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba.