Slatka kuharica Korčulanke Franice Tasovac

73 slatka recepta iz svih krajeva Hrvatske. Simaptična korčulanska učiteljica Franica Tasovac prava je majstorica slatkih delicija. Nakon prve knjige "Slatka Korčula" s mnogu ljubavi i slatkih dodataka u Splitu je predstavilu i novu knjigu "Slatka Hrvatska."

-
Ja sam zaljubljena u moj grad Korčulu i htjela sam napraviti nešto što će biti autohtoni suvenir, a to je bila Slatka Korčula, a sada evo i Slatke Hrvatske - kaže autorica Franica Tasovac.

- Mi za sebe volimo reći da smo bonkulovići, da volimo lipo pojesti i popiti i dobro se zabaviti, a nakon toga dolaze i dobri kolači - naglašava Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule.

Arancini, mandulat, klošuni, bajadera, mađarica, buhtle, krafne... Mogli bi nabrajati delicije kao u pjesmi o Nadalini. Gospođa Franica na splitsku promociju katamaranom iz Korčule donijela je ni više ni manje nego 37 vrsta kolača.

Svaki slatki recept prati i prigodna fotografija u knjizi, čiji je autor Franičin sin Andro, koji studira u Zagrebu. Slika za recept o bračkoj torti hrapačuši ušla je legendu.

- Slala je u Zagreb i tortu i stolnjake i sve da ponovimo sliku, jer nije bila zadovoljna kako je slika ostala - otkriva Andro Tasovac.

Hrapačuša je tako sretno stigla u Zagreb. A možda neki od slatkih delicija iz kuhinja naših nona stignu i na vaše blagdanske stolove za slatko zadovoljstvo cijele obitelji.