Međusobne optužbe Latinca i Kinološkog saveza

Mladen Latinac bio je vlasnik uzgajivačnice pasa u Trilju i predsjednik tamošnje Kinološke udruge. Zbog toga što je upozorio na moguće nezakonite radnje u savezu, iz njega je izbačen, a njegovim optužbama danas se bave institucije.

Latinac je kazao da se bavio uzgojom čistokrvnih pasa.

- Najviše i prvo sam počeo s epanjel breton pasminom, lovačkom pasminom. Uzgajao sam i njemačke kratkodlake ptičare. Imao sam i labradora. U kući mi je još ostao rasel terijer. Imao sam pse koji su osvajali titule u eksterijeru, a imao sam i internacionalne i nacionalne šampione. U kući mi je još ostao jedino parson russell terrier. Ne mogu sa svojim psima ići na radne utakmice tako da mi nije ostalo ništa drugo nego da svoje pse razdijelim, kazao je Latinac.

U travnju 2017. na adresu krovne udruge, Hrvatskog kinološkog saveza, Latinac je uputio otvoreno pismo. Potom je uslijedilo njegovo isključenje iz članstva.

Latinac je, naime, u svom pismu optužio  ljude u Hrvatskom kinološkom savezu za nepoštivanje Statuta te ozbiljno posumnjao na financijske malverzacije. Rekao je i da je u savezu bilo nekoliko krađa, a uz sve to da se ondje i nezakonito zapošljavaju ljudi.

Iz Hrvatskog kinološkog saveza nisu htjeli polemizirati s Latincem preko medija. Kažu da plaćaju sve poreze koje trebaju plaćati te izdaju sve račune koje su obavezni izdavati.

- Želimo ukazati na to da nijedan od službeno poduzetih koraka gospodina Latinca, obraćanjem nadležnim institucijama, a koji bi potkrijepio njegove navode o protuzakonitom i netransparentnom poslovanju HKS-a, nije ishodio rezultatima koji bi isto dokazivali, navodi Hrvatski kinološki savez.