Jelena - dobra vila udruge Regoč

U udruzi Regoč iz Slavonskog Broda uvijek su dobro kada im dođe Jelena. Ona je već godinama njihova dobra vila.

- Obradujemo se. Radimo puno s Jelenom, idemo glumiti, svugdje idemo s njom, kaže Nikolina Soldo iz Udruge Regoč.

- Ona razumije naše korisnike i ona jednostavno da sebe i oni joj to vrate, dodaje voditeljica dnevnog boravka u Udruzi Regoč, Katica Živalj.

Neumorna volonterka Jelena Leko po struci je učiteljica, a darovitost i znanje nesebično dijeli.

- Ponekad dođem umorna, opterećena životnim nekim prilikama, a nakon odrađenih aktivnosti  odlazim sretna i ispunjena, kaže Jelena.Zaslužila je biti u društvu brodskih najvolontera. Baš kao i mladi iz Studentskog katoličkog centra koji su se pak iskazali tijekom međunarodnog projekta „72 sata bez kompromisa ".

- Ljepše je nego kada se gleda samo sebe. Onda kada se vidi da se drugom pomoglo tuđa radost postane tvoja radost, kaže volonter Ivan Tomas.

- Još je to nepoznato mnogima, ali iz godine u godinu to dopire polako do svijesti mladih i oni se evo polako odazivaju, kaže vlč. Robert Farkaš, predsjednik Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod.

S ranjivim skupinama volonteri pomiču granice međusobnog razumijevanja. Iako rade nesebično, puno im znače ovakva priznanja.

- S ovim priznanjima i sa svime time da senzibiliziramo javnost, da ih upoznamo da su to osobe koje i dalje mogu funkcionirati, rekao je Željko Pudić, predsjednik Povjerenstva za osobe s invaliditetom  grada Slavonskog Broda.