11. prosinca 1939. - Pjesma Marlene Dietrich

Počasna građanka Berlina i velika filmska zvijezda Marlene Dietrich, postala je prva Njemica koja je uspjela na američkim pozornicama.

Poslije mnogobrojnih uloga u kazalištu i nijemim filmovima prigodom nastupa u mjuziklu Dvije kravate, primijetio ju je redatelj Josef von Strenberg koji je dugo tražio glavnu glumicu za prvi njemački zvučni film Plavi anđeo. Marlene je prihvatila izazov i kao Lola Lola propjevala je svojim promuklim glasom. Prevedena na engleski, njezina pjesma Falling in love again 11. prosinca 1939. izdana je kao singl ploča, i odmah je postala svjetski hit.

Nakon što su nacisti došli na vlast u Njemačkoj tandem Strenberg – Dietrich nastavio je uspješnu suradnju u SAD-u. Strenberg je režirao, a njegova je miljenica uspješno ostvarivala sve glumačke uloge. Za film Marocco nominirana je za Oskara. Sa Strenbergom je snimila još pet od ukupno sedam njegovih filmova, a “hangai Express bio je komercijalno najuspješniji.

Hit Falling in love again bio je njezin prvi veliki uspjeh, koji joj je otvorio vrata slave. Uz to, ta je pjesma postala pravi pjevački izazov renomiranim zvijezdama poput Doris Day, Brayana Ferryja i Madone. Jednu šaljivu verziju otpjevao je i nespretni poručnik Gruber u serijalu Alo, Alo!