Obitelji Repinac objava na društvenim mrežama promijenila život

Socijalno ugrožena obitelj Repinac u Šeovici nedaleko od Pakraca dobila je zemljište za kuću i građevinski materijal, no za radove nisu imali. Zahvaljujući objavi na društvenim mrežama danas im prijatelji sa svih strana dovršavaju prvu etažu kuće.

Objavom na društvenim mrežama Tihomiru je do jučer nepoznata žena promijenila život. Maja Pušelja Kurtović nazvala ga je nakon što je došla kući iz Njemačke, gdje radi.

- Nazvala me i rekla kako želi pomoći. Pa rekoh meni ne može ni Bog pomoći, a kamoli vi. Mislim, iskreno, pitajte je. Ja ću probati, ako vi dajete zeleno svjetlo, objašnjava Tihomir Repinac, Lipik.

Zahtjev za stambeno zbrinjavanje zbog neprimjerenih uvjeta stanovanja podnio je još prije 10 godina. Prije četiri dobio gradilište. Uz minimalac od javnih radova jedva je skupio novac za rušenje starog i gradnju novog temelja, a kad su mu potkraj kolovoza javili da stiže građevni materijal, ni sam nije znao kako će graditi iznova. No Majin poziv vidjeli su prijatelji sa svih strana. Hilmo je iz Zvornika. Od 1990. godine živi u Beču, no zaintrigirala ga je priča vremešnog oca s malom djecom. Ponijeli su ga osjećaji.

- Rukama se može dosta napraviti, ali ako se radi s voljom i ako se radi u organizaciji da smo svi složni, da složno radimo, onda se mnogo više napravi, kaže Hilmo Arnaut, Beč, Austrija.

A kad su domaći vidjeli da i "strani" pomažu, nisu se mogli oglušiti.

- Što reći, osjećao sam se potrebnim, ak može čovjek u Austriji ostavit posao i doći i ovaj iz Kutine, tu sam domaći, malo mi je krivo što nema više domaćih očekivao sam da će biti više, ističe Drago Skalnik, Prekopakra.

Tako je u dva tjedna kuću sazidalo 15-ak volontera. Danas će betonirati gornju deku. No, Tihomira neće napustiti. Novi susret na krovištu najavljuju čim vrijeme dopusti, najkasnije u proljeće.