Lučki, mačak koji se voli voziti brodovima

Lučki je mačak za kojim je tragala cijela Dalmacija. Inače je s Visa i često putuje trajektom do Splita i vraća se natrag. A prije nekoliko dana se izgubio. Ukrcao se u plinski trajekt Crosco kojim je otišao do Kaštela. Obavijest o potrazi za Lučkim munjevito se proširila društvenim mrežama i portalima. Mačak je pronađen, a Višani su bili toliko oduševljeni da su mu priredili doček.

Tim povodom, Šime Kovačević je razgovarao s Tonkom Alujević koja nam je otkrila i mnoge druge avanture mačka Lučkog. Kaže kako je jednom Lučki otišao i u Velu Luku, a s njim je bila i njegova 'cura'. Drugi je slučaj kad ga je skoro povela plivarica koja je išla za Kali na Ugljanu, ali su ga na vrijeme otkrili.

Jednom je luksuznom jahtom stigao i do Rukavca. Pa su ga vozili gliserom, a Lučki je prilično uživao. Nisu ga uspjeli udomiti, jer je njegova želja za putovanjem i vozikanjem - prevelika, kaže Tonka. Dodaje kako je posada Karoline već malo nervozna, jer već dosta dugo nije bio s njima.

Mačka Lučkog je u Kaštelima pronašla Jelena Matić Vlašić. Točnije, Lučki je pronašao nju, kaže - čekao ju je ispred vrata. Prepoznala ga je po karakterističnoj mrljici na njuški. Nazvala je kontakt, poslala sliku i to je bilo to. U transporter ga je namamila hranom, jer je bio prilično gladan.