Božićno drvce ljubavi i zajedništva

Članovi udruge i centra OZANA su na Europskom trgu u Zagrebu otkrili veliko vuneno božićno drvce u sklopu kampanje "Upletimo se", kojom žele pomoći najpotrebitijim skupinama u gradu koje su ostale bez svog doma.

-
U sklopu kampanje, danas je na Europskom trgu predstavljen i simbol akcije, grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe, stoji u priopćenju centra OZANA.

Kampanja "Upletimo se" nastala je iz želje korisnika Centra, čiji su članovi osobe s intelektualnim teškoćama i djeca s teškoćama u razvoju. Akcijom žele jednom godišnje pomoći nekome drugome.

- Ove godine, prepoznali smo potrebe zagrebačkih beskućnika i, želeći im zimu učiniti barem malo toplijom, krenuli raditi ono što najbolje znamo, plesti i kukičati vunene kvadrate koji će kasnije biti spojeni u tople deke, navode u priopćenju.

Samo dio od vunenih kvadrata htjeli su predstaviti javnosti kao simbol kampanje, te su stoga i od njih napravili veliko božićno drvce ljubavi i zajedništva. Na otkrivanju je sudjelovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Osim pomoći beskućnicima, u sklopu kampanje održane su i brojna edukativna događanja za građane, poput Večer igle i vune, na kojoj su članovi Udruge i Centra podučavali zainteresirane svojim vještinama. Osim događanja snimili su i poučne video sadržaje u kojima prikazuju osnove pletenja i kukičanja.