Umrla je pjevačica grupe Roxette – Marie Fredriksson

Švedska pjevačica i skladateljica Marie Fredriksson, svjetski poznata kao ženski dio pop dua Roxxete umrla je u 62. godini nakon borbe s teškom bolešću.

- S velikom tugom javljamo da jedne od naših najvećih i najviše voljenih umjetnica više nema. Marie Fredriksson preminula je ujutro 9. prosinca od posljedica bolesti, stoji u priopćenju njezine obitelji - supruga Mikaela Bolyosa i njihovo dvoje djece 26-godišnje kćeri Inez Josefin i 23-godišnjeg sina Oscara. Marie Fredriksson se od 2002. godine borila s tumorom mozga.

Joyride, It Must Have Been Love, Listen To Your Heart i najveći hit, koji je lansirao Roxette na vrhove svjetskih top ljestivica, The Look samo su neke od pjesama koje je Marie, od 1986. godine kada je osnovana grupa Roxette, ostvarila zajedno s Perom Gessleom, koji se od svoje glazbene partnerice oprostio i putom Facebooka.

- Šaljem tebi i tvojoj obitelji svu svoju ljubav. Stvari više nikada neće biti iste, napisao je Per.

Glazbena karijera Marie Fredriksson krenula je 1986. godine prvim singlom koji je objavila s Perom Gesslerom u duu Roxette – Neverending love, no prema svjetskim uspjesima kreću nešto kasnije. 1987. izlazi uspješni singl It must have been Love (Christmas for the Broken Hearted), čijem je proboju pomogao film 'Pretty Woman' u kojem se mogla čuti ta pjesma.

Zvjezdani status osigurao im je album Look Sharp! iz godine 1988. s kojega je kao tek treći singl bio skinut legendarni The Look s kojim su se probili izvan švedske scene.

Roxette nastavljaju s radom do 2002. godine kada su napravili pauzu od snimanja i koncertnih turneja nakon što je Marie Fredriksson bio  dijagnosticiran tumor na mozgu, no poslije 8 godina pauze Roxette su se vratili stvaranju. Godine 2011. izdaju album Charm School, prvi nakon 10 godina.

Roxette su prodali oko 60 milijuna nosača zvuka.