Iz Vukovara za Hollywood

Glamur Hollywooda za mnoge je nedosanjani san, ali ne i za Vukovarca Gorana Dragaša. Možda za to ime niste čuli, ali ako volite filmove njegovu glazbu sigurno ste čuli jer trailere za Pirate s Kariba, Game of Thrones, Spider-mana i brojne druge blockbustere prati glazba koju je on stvorio, i to Vukovaru.

Audiomashine najveće je ime u svijetu glazbe za trailere. Ondje radi samo osam ljudi i Goran je jedan od njih. Upravo preko te diskografske kuće surađuje s filmskim divovima poput Warnera Brosa i Foxa.

- Posebno sam ponosan što sam radio u super herojskim filmovima pošto sam odrastao na njima, kao što su spider-man, avengersi i što sam radio s redateljima kao što su Steven Spielberg i Ridley Scott, rekao je glazbenik Goran Dragaš.

Na putu do Hollywooda 97 puta bio je odbijen. To ga nije obeshrabrilo i onaj 98. bio je odlučujući.

- Nakon što sam napravio nekoliko traka, "okačio" sam ih na youtube i imao sam dosta pregleda, prišao mi je jedan od izdavača i rekao: Želiš li raditi za nas? Ja sam naravno rekao želim i tako je sve počelo, objasnio je Dragaš.

Prvi angažman bila je glazba za videoigru.

- Gospodar prstenova Shadow of Mordor za što sam dobio 750$, ali meni je to značilo sve na svijetu, prisjeća se Dragaš.

Ubrzo nakon toga postao je veliki igrač i radio na filmovima poput Ratova zvijezda, Aleina i mnogih drugih. Svoj život i dalje vidi u Vukovaru i ima velike planove u kojima će mu pomoći i Grad.

- Ako Bog da i sve bude išlo po planovima izgradit ću studio u Vukovaru koji ne bi bio samo za nas nego i za sve koji su zainteresirani raditi ovo što ja radim, Dragašova je želja.

O uspjehu glazbenika govorio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

- Otvorio je jednu gospodarsku nišu, jedan segment poslovnog svijeta za koji mi ovdje nismo ni sanjali i gledatelji koji gledaju bi rekli da je to nemoguće, smatra Penava.

No Goran je nemoguće ipak doveo u Vukovar i time motivirao druge mlade da ne odustaju od svojih snova.